posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

Halbmarathontrainingsplan in da house!

2012. december 26. - brutalfitnessz

gg.jpg

Ne feledjük a célt: április 21., vasárnap, Vivicitta félmaraton, 6:30 körüli céltempó.

Amihez. Kell. Egy. Edzésterv. Most. A nagy kérdés a harmadmaraton után az volt, hogy csak úgy random el tudok-e futogatni a versenyig - hát nem, nem tudok, azaz nem akarok. Időközben rájöttem, hogy messze nem tartok még ott, hogy a hasraütésszerű edzésekből valami tudatos dolog álljon össze. Főleg nem áprilisig, ami csalókán messzinek tűnik, pedig... 

Szóval körülnéztem, hogy milyen terv alapján lehetne készülni. A legjobb valami személyre szabott lenne, ehhez először az ASICS programját találtam. Jól néz ki, okos, tök szuper, csak mégsem az. Valahogy nem áll össze a rendszer. Következetesen a megadott célidőm alá akar betolni, kevés hosszú futást ír elő, viszont túl magas tempókat. Idealista, mint egy pénzügyminisztériumi sajtótájékoztató.

Tovább kerestem: ezerféle terv van a neten, nekem meg ezerféle kifogásom mindegyik ellen.

Tök mázli, hogy tudok németül, mert így végül aztán megtaláltam ezt a Flex21 Halbmarathontrainingsplan-t (csodálatos szó), ami egy kész edzőtervorgazmus: heti 3 alkalommal számol, figyelembe veszi az addigi teljesítményt, a maximális pulzust, a versenyidőpontot, a mikrociklikusságot, a csillagjegyemet, a kozmikus együttállásokat (nem), megad célidőt, távot, tempót, pulzuszónákat, van benne rövid futás, hosszú futás, interval, minden... ennél kocká...akarommondani fullosabb egy terv már nem is lehetne.

Úgyhogy 2013-mat a jövő héttől a Flex21-gyel kezdem. A többi meg majd a Vivicittán kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr944982492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása