posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

lábtolás

2015. június 14. - brutalfitnessz

A múlt heti lábhajlítós-térdbeakadós eset óta még érzékenyebb lettem a gyakorlatok helyes végrehajtására, úgyhogy pont kapóra jött ez a videó a lábtoló biztonságos használatáról (az első 3 és fél percben elmondja a lényeget, legalábbis nekem az utána jövő ismétlésszám/sebesség kérdésről megvannak a saját nézeteim). A lábtolás pont egy kényes dolog: Dr. McGuff a Body by Science-ben a legfontosabb 5 gyakorlat közt tartja számon, de közben az interneten rengeteg "10 gyakorlat, amit soha-soha ne csinálj"-toplistát is vezet. A videó alapján az alábbiakat módosítottam:

- lábfejpozíció: eddig messze behajolt a térdem a lábfejem elé, jóval feljebb raktam a lábam. Érdekes, a guggolásnál alap, hogy a térd nem megy ki előre, hanem inkább beleül az ember a mozdulatba, de ez itt magamtól eszembe se jutott volna.
- túl mély beengedés: na igen, két fokozattal kellett feljebb állítanom a széket, hogy a beengedésnél is teljesen egyenes maradjon a derekam, ez viszont a mozgástartományt alaposan leszűkítette. Ami azt is jelenti, hogy eddig a túl szűk mozgástartomány nem volt kérdés.

A többi eddig is rendben volt. Ami a sorozatokat/ismétlésszámot illeti, természetesen eretnek módon itt is egy hosszú sorozatot viszek bukásig.

Közben pedig már azon gondolkodom, mivel helyettesítsem a lábhajlítást, mert én ugyan nem merek még egyszer beülni abba a gépbe... valószínűleg romanian deadlift lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy a szakirodalom szerint ez az egyik legjobb gyakorlat combfeszítőre. A jövő héten meglátjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr237543860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása