posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

Íme, a Polarmin

2014. április 29. - brutalfitnessz

Tavaly januárban vettem a Garmint (geekek kedvéért: FR 210) és november elején kezdett el szarakodni a pulzusmérője. Eleinte nem volt vészes, nem is mindig tűnt fel, hogy valami nem stimmel - meg különben is, ez egy kibaszott GARMIN, egy éves sincs, nem romolhat el.

Aztán lassan kénytelen voltam rájönni, hogy a hiba tényleg létezik és egyre idegesítőbb: a mérés indítása után az első 6-800 méteren irreálisan alacsony és konstans pulzusszám, aztán pár másodperc alatt felugrik a valós értékre és onnantól rendben. Ez persze teljesen elcseszte a végén mért átlagértéket, amitől aztán kezdett egyre kevesebb értelme lenni a pulzuskontrollnak. Valahogy így nézett ki a tipikus hiba:

pulz0.jpg

Jól látszik az első percekben a "völgy" annak ellenére, hogy egyenletesen futottam. Ez a pár percnyi félremérés elég ahhoz, hogy az edzés végi átlagérték használhatatlan legyen. Aztán a legutóbbi futásomkor sikerült egy cylon pulzusát reprodukálnom:

pulz2.jpg

 

Kénytelen voltam kezeimet összebyte-ozva elkezdeni kutatni a neten, hogy akkor ezzel mi legyen. Ami kiderült:

1. A Garmin pulzusmérő övek szarok, nem ritka az egy-másfél év utáni tönkremenetel.
2. Ha a pulzusmérő öv elromlott, akkor az kuka.
3. Viszont a Polar övek jók és rájuk lehet tenni a Garmin jeladót...

Szóval így is tettem, vettem egy hatezer forintos Polar övet, és az első itthoni kipróbálás alapján pöcc-röff mutatja a tényleges pulzusomat a Polarmin hibrid. 

Holnap kimegyek vele futni - nagyon remélem, hogy tényleg ilyen egyszerű (és csak ennyire drága) a megoldás (ha nem írok pár napon belül óbégatós postot, akkor bevált a dolog, külön már nem térek vissza erre a témára ha nem muszáj).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr406098430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2014.04.29. 19:28:53

Sajnos a Polar sem tökéletes, ugyan - mint tudod - nemrég vettem egy Polar H7-est, de arról is írtak mindenfélét. Egyelőre működik, bár az egyik reggel nem találta meg a teló...

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2014.04.30. 12:41:35

Az egy más technológia, mint az ANT+ ami nekem van, gondolom BT-on csatlakozik a telefonhoz. Erről nincs tapasztalatom.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.05.28. 09:50:33

Egyszer-kétszer még szenvedek az enyémmel, de aztán végleg elmegy a türelmem.
Meg tudod mondani, hogy pontosan melyik övet vetted meg és hol? A Zerge oldalán azt láttam, hogy valamelyik Polar övet lecserélték egy másik típusra, így meg elbizonytalanodtam..

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2014.05.28. 10:03:57

@téglánakgyors: A Soroksári út 16/C-ben vettem, ott van egy ilyen sportórás bolt. Igazából nem tudom, milyen típus. Csak kértem egy övet jeladó nélkül, a kezembe nyomták, hatezervalamennyit fizettem érte.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.05.29. 13:55:01

@brutalfitnessz:Nnna, ma reggel jól felbasztam magam, úgyhogy ebédszünetben kiugrottam, és én is vettem egyet. Én bevállaltam, hogy Garminra kell, innen őket csak még jobban érdekelte az egész, mert nekik ez újdonság volt, úgyhogy volt próba, minden, jó élmény volt :-) Kösz!
(softstrap, 5900 pénz)

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2014.05.29. 14:07:26

@téglánakgyors: én is mondtam nekik amúgy, hogy Garmin jeladóval próbálkoznék. A csávó kb. olyan leszarom-fejet vágott, hogy szinte én szégyelltem magam. Ezek szerint most más volt szolgálatban...

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.05.29. 14:15:26

@brutalfitnessz: óó, ez a két szaki kifejezetten jófej volt, próbálgatták a patentot a jeladóhoz, kérték, hogy vegyem már fel, nézzem meg az órán a jelet, hogy tuti működik-e dolog, oktattak, hogy ne nyírjam ki az öv érzekelőjét. Sajnálom, hogy téged nem ők szolgáltak ki, mert pont a Nyúlcipő kapcsán azt tudom mondani, hogy "na erről beszélek!"

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2014.05.29. 15:46:55

@téglánakgyors: akár itt, akár a blogon, de oszd meg, hogy mit mondtak, hogyan ne nyírjuk ki az érzékelőt. :)

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.05.29. 17:57:54

@brutalfitnessz: megírom a blogon, hátha sikerül pár értelmezhető képet is készítenem hozzá.

A lényeg annyi, hogy alapvetően az érzékelős rész ne igazán legyen nyújtással terhelve. Tehát a bekapcsolásnál a kapcsos végét húzzuk a hurokhoz, illetve ne szorítsuk agyon a pántot, annyira kellene lazának lennie, hogy ne essen le. Ez megint csak arról szól, hogy az érzékelő ne sérüljön a nyúlás, nyújtás miatt.
süti beállítások módosítása