posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

Bye-bye 2014

2015. január 02. - brutalfitnessz

Bye-bye 2014. Rövid visszatekintés jön.

585 km-t futottam átlagosan heti 15,8 km-es adagokban. Több, mint 3 hónap teljes egészében kimaradt egy elhúzódó megfázás+térdsérülés miatt, úgyhogy az év leginkább a rehabilitációról és szinten tartásról szólt. Meg egy pici fejlődésről: egyetlen félmaratont futottam csak, de az meg kapásból új rekord lett. Ráadásul nagyságrendekkel kevesebb és spontánabb rákészüléssel, mint a korábbi versenyek. Ami fontos, hogy megtanultam egy kicsit jobban érzésre, ösztönből és saját tapasztalatok alapján edzeni: nem hiszem, hogy a jövőben túlzottan támaszkodnék majd bármilyen előregyártott tervre. A legfaszább futások egyértelműen azok voltak, amikor így vagy úgy kijutottam terepre (Balaton, Horvátország). Sajnos nem egyszerű összehozni. A 2015-ös elképzelésekhez elég csak copy-paste-et nyomni a '13 végén írtakra: "...szépen vinni lefelé a félmaratoni időt a 2 óra irányába. Maga a 2 óra nem tudom, mennyire lehet reális egy éven belül, de nem sietek sietni, majd ahogy kiadja. Jó lenne legalább 4 félmaratont futni, ha nem is mindegyiken rekordra hajtva, de legalább az íze kedvéért. Meg többet kellene erdőbe menni." A legerősebb egyébként az őszi 9 hetes edzéstervem környékén voltam, ha nagyjából idáig eljutok megint tavaszra, meglehet a 2:10 alatti félmaraton.

Az erőedzésben viszont totális pa-ra-dig-ma-vál-tás történt! A tö...hócipőm tele lett az összes sztrítwörkáutos-fegyencedzős-belles-funkcionális mindenfélével, amikben reménytelenül zsákutcába kerültem. A helyettük nemrég elkezdett gépesített-edzőtermesített bodybuildinggel viszont még bőven a mézesheteimet élem, úgyhogy inkább nem mondok semmit. Heti kétszer lejárok a terembe, igyekszem mindent beleadni, emellett csiszolódni meg okulni, meg rendese(bbe)n táplálkozni. Majd egy év múlva meglátjuk, jutottam-e valamire. Igazából nagyon sok minden egy augusztus végi reggelen fordult meg, amikor a munkahelyemen valaki végignézett rajtam, majd közölte, hogy "össze vagy esve". Egy kis pocakkezdeményem mindenesetre már lett a tömegnöveléstől, kb. 6-7 kilóval súlyosabban zárom az évet, mint a tavalyit. Hmm-hmm. "Maybe your best course would be to tread lightly" - mondaná Walter White. Ja, és terv 2015-re? Okosan edzeni. Pont.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr977034653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2015.01.06. 19:27:35

Na akkor majd jól elmeséled ezt részletesen holnap a fürdőben :-D Amúgy gratula: a félmaratonhoz és annak idejéhez, meg a folyamatos sportoláshoz is!
süti beállítások módosítása