posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

decembertől februárig

2013. március 07. - brutalfitnessz

regina-winning.jpg

Futogatok szorgalmasan, a félmaratoni terv szerint. Figyelek a pulzusra, tartom a megadott távokat, teszem az egyik lábam a másik után, a mindennapok része az edzés. Belesimul a dolgok rendjébe és ez így jó. Nemrég úgy hoztam össze egy 42 km-es (!) hetet, hogy észre sem vettem. Múlt vasárnap meg futottam egy 17-est: elvileg a verseny előtti legnagyobb távom.

Ja, és közben kitavaszodott, úgyhogy elmondható: végigfutottam egy telet úgy, ahogy van, decembertől februárig. Tapasztalatok:

- A hideg ellen nem drága technikai cuccok kellenek, hanem sok. A legnagyobb mínuszokban feljött rám akár 5-6 réteg random aldis-teszkós technikai felső, plusz sál helyett egy nyakvédő. Meg persze sapka. A többiről a mozgás gondoskodik: egyetlen alkalommal sem fáztam.

- Mondjuk sétálgatni nem lehet, ajtótól-ajtóig kell futni.

- Gyakorlatilag bármilyen nagy hideg elviselhető (kb. -6C-ig tesztelve ez az elmélet), viszont a hó szopó, a hideg+eső meg méginkább. Nem szívattam magam, ha ilyen volt az idő, edzőterembe mentem.

- Kiszáradni nemigen száradok ki, vizet egyszer sem vittem még a 17 km-re se: viszont állandóan folyik az orrom és többször is volt, hogy meg kellett állni dobni egy gyors sárgát.

- Ha esetleg mégis nagyon nagy hideg volt, mindig visszagondoltam a tavalyi Nike félmaratonon a rakparti kb. 40 (ezer) fokra vagy a balatoni kánikulás futásomra egy whiskey után - leteszem a nagyesküt, hogy ezekhez képest télen futni szinte egy wellnessüdülés.

És ami a legfontosabb: télen edzeni iszonyat egotrip. Olyan kevesen futnak ilyenkor, hogy az ember szinte tényleg elhiszi, mekkora dolgot csinál, miközben pedig kurvára nem vészes. Tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr445117060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ram 2013.03.07. 08:29:00

Hát egyet kell értenem, télen futni nagyon jó. Feltéve, hogy száraz az idő, vagy legfeljebb egy kis eső esik, de se jég, se lefagyott jeges hó nem nehezíti a dolgot. Utóbbi két faktor szenvedést és potenciális sérülést jelent... de a tavasz meg az ősz még jobb lesz, 8-10 fokban, felkelő nappal, madárcsicsergéssel körítve futni a legeslegjobb, alighanem.

Bumbull · http://izomüzem.blogspot.hu 2013.03.07. 22:01:57

Nekem nincs tapasztalatom még, a nyári futásban, reszketek is cseppet tőle. Tény ami tény viszont, hogy télen futni tényleg nagyon jó én legalábbis élveztem, úgyhogy csatlakozom az előttem szólókhoz :D! A tavszt nagyon várom, remélem Ram bejön a jóslatod :D!
süti beállítások módosítása