posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

fenn a normafán

2013. június 23. - brutalfitnessz

trail_rt_dirty_04.jpg

Végre, végre! Sikerült eljutnunk odáig, hogy fussunk egyet a Normafán. Eddig ezer okunk volt, hogy miért nem - leginkább az, hogy messze van, meg a legutóbbi időkig nem is igazán foglalkoztatott a terepfutás, az emelkedőknek már a gondolatától is lábujjal rúgtam a laktátküszöbbe.

Mondjuk oda-vissza tényleg megvan vagy másfél óra a lakástól (nem futva, hanem tömegközlekedve), de cserébe tényleg van ott egy erdő, igazi fákkal, kövekkel, levegővel, szúnyoggal. Próbáltam előzetesen a netről levadászni valami futótérképet vagy -kalauzt, de végül semmit nem találtam, ami azonosíthatóan és memorizálhatóan írt volna le útvonalakat, úgyhogy random nekimentünk. Leszálltunk a 21-esről a Normafa megállónál, onnan két lehetőséget láttunk: egy székelykapun át vezetett egy erdei út az ismeretlenbe, ill. egy másik a műúttal párhuzamosan vélhetőleg a János-hegyi kilátó felé. Az utóbbit választottuk, kb. 2-3 km után ki is értünk a fák közül a Libegő végállomásához, ahonnan felfutottunk a kilátóhoz. Innen le, aztán a Libegős helytől a piros csík?vonal? (ennek biztos van valami hivatalos neve) jelzésen Makkosmária felé. Itt enyhén lejtett az út, legalábbis innen nézve még enyhének tűnt. Suhantunk a fák alatt, olyan igazi tarahumarásan eggyé válva a természettel, tök jó volt, úgy éreztem, harminc kilométert is elfutnék így. Átkeltünk a fogaskerekű, vagy gyermekvasút vagy micsoda sínein (nagyon nem vagyok bennszülött a budai hegyekben) és egy kicsit még tovább, de amikor megint emelkedni kezdett az út, inkább visszafordultunk. Jól tettük, a természettel eggyé válós szelíd lejtő visszafelé egy nagyon köcsög emelkedőnek bizonyult. Félig gyalog-félig lassú kocogásban megmásztuk, közben azon gondolkodtam, hogy melyik is a terepfutás igazi arca: a suhanós indiános, vagy ez a gyalog a hegyre felszenvedős? Biztos mindkettő. Visszaértünk a Libegőhöz, ott frissítettünk egy nyomós kútból, aztán visszaszaladtunk a megállóhoz és usgyi haza.

Jó volt, még visszatérünk - egy csomó felderítetlen út és kérdés maradt még: mit rejt a titokzatos székelykapu? Milyen kalandok várnak ránk Makkosmárián, ha egyszer eljutunk oda? Szédítő!

(gyakorlati tanulságok egyébként:
1. Kell szúnyogriasztó
2. Víz és gél nagyjából 1 dl/km, ill. 1 db/5 km)

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr645374902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fülig Zsüli 2013.06.23. 23:27:06

Kifelejtetted, hogy az erdő légkondicionált volt:)
süti beállítások módosítása