posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

mint a schaffhausen

2013. február 06. - brutalfitnessz

imes.jpg

Beindult az év, én pedig nyomom az edzéseket precízen, mint egy Schaffhausen. Tök jól magamra találtam, nincs nyifi-nyafi, meg motivációvesztés, meg semmi ilyesmi. Az elmúlt hét fegyence:

1. Teljes fekvőtámasz: 10, 13
2. Hajlított lábemelés fekvésben: 20, 24, 30
3. Bicska húzódzkodás: 9, 12
4. Egylábas guggolás rávezető (kanapén) baj/jobb: 17, 17 / 20, 20
5. Negyed fekvőtámasz kézenállásban: 8, 9
6. Híd szögben: 2x20, 22

Mintha egy örökkévalóság óta csinálnám már ezeket a gyakorlatokat (a legtöbbnél sajnos így is van), de nemsoká legalább a lábemelésből és az egylábas guggolás rávezetőből meg fogom tudni csinálni a haladó ismétlésszámot. Az ismétléseknél látszik, hogy az eddigiekkel ellentétben egy ideje nem az első szériákat próbálom kimaxolni, hanem mindig az utolsót: valamelyik fórumon olvastam erről a módszerről, és nagyon nem tartom hülyeségnek. Egyrészt jobban megfelel a "hagyj erőt a bankban"-szellemiségének, másrészt - szerintem - kiegyensúlyozottabban és arányosabban emelhetőek így az ismétlések.

Elég jól bejáratott dolgokból áll most az edzéstervem, egyedül talán a bicska húzódzkodás tűnik lehetetlen küldetésnek - mindenesetre úgy néz ki, hogy most heti 2-3 alkalommal van lehetőségem teljes húzódzkodást is csinálni egy edzőteremben, úgyhogy azt is gyakorolgatom. Egyelőre 3 megy zsinórban, aztán még kicsit rápihenve további 2. 

Hát így, döngetek tovább.

Ja, és nagyon nem mellesleg bejött a fegyenc mellé a kettlebell is. De erről majd a reklám után!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr275066241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bumbull · http://izomüzem.blogspot.hu 2013.02.09. 18:04:18

Heti hány alkalommal nyomod a teljes repertoárt? Egyébként, hajrá szurkolok Neked :D!

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.02.09. 21:10:42

@Bumbull: Kösz! Heti 3x edzek, egyszer kerül sor mindegyik gyakorlatra. Ehhez jön heti 2x1 óra kettlebell, de még csak január óta...

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.13. 10:21:20

Szia!

En a vizszintes huzasnal vagyok leragadva,egyszeruen hetek/honapok ota nem tudok tobbet csinalni mint 4x5 ismetlest. Most tervezem,hogy kiprobalom helyette a bicska huzodzkodast mert allitolag az konnyebb.

Neked mi volt a tapasztalatod?

Bumbull · http://izomüzem.blogspot.hu 2013.03.16. 15:11:04

Ha beleszólhatok szívesen adok két tippet a vízszintes húzáshoz ami megkönnyíti:
1. emeld a rudat magasabbra (csípő fölé akár mellmagasságban is kezdheted) így az ellenállás könnyebb és a gyakorlatban is tudsz előre haladni. A könyv is legalább csípő magasságot ír.
2. ha erre nincs módod akkor hajlítsd be a lábad, tedd le a talpad és úgy rögtön több megy.
Szerintem ezek egyike segíteni fog átlendülni a "holtponton".
süti beállítások módosítása