posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

álcázott katasztrófaturizmus

2014. október 16. - brutalfitnessz

Beesett az idénre még egy verseny, céges váltó a SPAR maratonon, annak is az utolsó szakasza (11,7 km a Garmin szerint). Hiába, ilyen az élsportolók élete, így beesnek a versenyek, ez van. Magát a futást inkább hagyjuk, elkeserítő és teljesen unfair módon dögmeleg volt, a legpozitívabb amit el tudok mondani, hogy volt néha 1-1 villanásnyi másodperc, amikor épp nem volt kifejezetten szar, csak simán dögletes.

Viszont nagyon tanulságos volt így a 30. km körül becsatlakozni egy igazi maratonba és már csak ezért is simán megérte. Jól van na, ez igazából nem is futás volt, hanem álcázott katasztrófaturizmus. Ami először feltűnt, hogy a félmaratonhoz képest sok a nagyon büdös ember. És még több a nagyon fáradt ember. A BSI kiadványok egészségügyi tanácsadó rovatát szokták ilyen bokájukat-derekukat fintorogva fogó középkorú figurákkal illusztrálni, na itt rengeteg ilyen volt élőben. Meg a belesétálók. Akármerre néztem, valaki biztosan épp sétált. És ezek még a keményebbek voltak: 2-3 földön fekvő pasas mellett is elhaladtunk, akikkel már a mentők foglalkoztak. A végzet fojtó fuvallata lebegett a napégette betonpusztaságban hörögve, küszködve menekülő sokaság fölött. Aztán a legvégére persze enyhült a dráma, jött a célkapu és minket tápos váltósokat félre is tereltek egy kisebb kapuhoz. Mindenesetre ha adhatok magamnak két jótanácsot a majdani maratonomhoz (előre is köszönöm, régi én! - új én):

- kb. egyik maratoni edzésterv sem írja elő, de szerintem le kéne futni azt a 42-t, vagy legalábbis valami ahhoz nagyon közelítőt edzésen. Nem lenne jó a 30 feletti rész összes problémájával éles helyzetben szembesülni. És akkor talán nem sétálnék, meg BSI-s illusztráció lennék, de persze garancia nincs erre sem.
- zenét kellene vinni. Sokat, jót, kurvára átgondolt playlisttel. Az a pár kókadt dobos az utolsó tíz kilin elszórva már nagyon-nagyon kevés volt, és még aki egyben volt és futott, azon is látszott, mennyire fásult. Én szinte szomjaztam valami ingerre, valami dallamra, pedig nem maratont futottam, csak kicsit átvettem a rezgést.
- időjárás és helyszín. Elképzelem, ahogy a 20...-as/es őszi, addigra már természetesen CBA Maratonra átkeresztelt versenyen hasonló idő lesz, a meleg megöl fizikailag, az unalomig ismert rakpartozás monotóniája meg fejben rúgja szét a maradék elszántságomat. Nagyon meg kell majd gondolni, hogy hol és mikor akarok versenyezni: ismeretlen terep, külföld kéne, és lehetőleg valami hűvős évszakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr16789205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.10.16. 11:05:57

Na, ezek jó dumák voltak :) Ráadásul egészen nekem szóló infókkal - ugyanezek a dolgok járnak a fejemben a zenei szekciót kivéve. (Bár lehet, hogy egyszer csak be kellene szerezni egy porcnélküli, elálló fülből sem kieső fülhallgatót.)

Pont tegnap, tegnapelőtt néztem rá a Garda maratonra. Sajnos az oldal olyan igazán olaszos módon kb zéró infót ad, sőt most éppen nem tudtam felhívni, hogy megadjam a linkjét, de helyette itt van ez:

www.runinternational.eu/2014-calendar/october/1909-lake-garda-marathon-2014

Szép táj, ősz az Alpok alatt, belekerül egy rakat pénzbe. Milyen motiváció kellhet még? :)

Ezek a városi maratonok nem annyira vonzanak, akartam is írni múltkor, hogy engem nem dob fel annyira, amikor végigrángatnak a városon egy tömeg kellős közepén. Főleg, ha ekkora tömegről van szó.

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2014.10.17. 07:26:57

@téglánakgyors: a fülhallgató nálam is egy külön téma, az egyetlen futáshoz szóba jöhető fajta egyszerűen eltűnt a boltokból meg az internetről meg az univerzumból. Érdekes, hogy a Gardát írod, nekem is az jutott eszembe kapásból mint lehetséges helyszín, mert tavaly voltam is ott a 15K-s távon, csak valahogy kimaradt a blogból. Minden szempontból tudom ajánlani, és kedvenc Nyúlcipőboltunk minden évben szervez oda utat, velük mentünk, jó volt.
süti beállítások módosítása