posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

fegyencnapló - ciki, de ez van

2013. január 07. - brutalfitnessz

Mis444ocks.jpg



Lássuk, honnan is indul '13-ban a fegyenc. Az év első hetének edzése:

1. Teljes fekvőtámasz: 9, 11
2. Hajlított lábemelés fekvésben: 20, 2x23
3. Bicska húzódzkodás: 9, 10
4. Egylábas guggolás rávezető (kanapén) baj/jobb: 11, 11 / 14, 14
5. Negyed fekvőtámasz kézenállásban: 6, 8
6. Híd szögben: 15, 19, 20

Hát igen, nem sokban különbözik az egy évvel ezelőttitől, ciki, de ez van. Mindenesetre mostanában nagyon jólesnek az edzések és nagyon konkrétan érezhetően jót is tesznek a közérzetemnek, úgyhogy ha minden így megy tovább, nem lesz gond a motivációval. Más terveim is vannak az erőnléti edzéseket illetően, de erről majd akkor, ha már ott tartok.  

A fekete bárány az aktuális gyakorlatok közt egyébként már megint ez a rohadt húzódzkodás. A könyvben szereplő kép szerinti módon tényleg csak akkor lehetne megcsinálni, ha a lábamat a derekammal egyező magasságú izén tudnám tartani: de ahogy a normál háztartások 90%-ában, nálunk sincs pont ilyen izé. Bénázás az egész: belekapaszkodok a rúdba és a lábamat felteszem az elém készített székre, ami persze jóval nagyobb szög, mint a klasszikus bicska. Ha nem fogja senki a széket, akkor azt az első lendülettel hátra is rúgom úgy, hogy alig van rajta a lábam: ha J. épp ráér, akkor szorgalmas bűvészinasként tartja a széket a gyakorlat alatt, úgy egy fokkal jobb. Ráadásul - talán a rossz szög miatt - ez a fajta húzódzkodás is aránytalanul nehéznek tűnik, én pedig nem fogok megint egy évet elbohóckodni egy mission impossible gyakorlattal, mint a 2. szintűnél. Ha 1-2 hónapon belül nem érzem, hogy menne a dolog, hagyom a francba és elkezdem a fél húzódzkodást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr855001774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.13. 10:26:01

Na akkor meg is kaptam a valaszt a kerdesemre. Es "szerencsere" ugy tunik nem csak en szivok a huzodzkodassal. Mar kezdtem azt hinni,hogy csak en vagyok ilyen bena,hogy nem tudok benne fejlodni heti ketszeri huzodzkodas edzessel. Ezek szerint neked egy evbe telt elerni a harmadik szintet.

Megkerdezhetem milyen edzestervet kovetsz?

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.02.13. 18:24:03

@Magánzárka: nem azért tartott egy évig, mert ilyen béna voltam, hanem mert több, mint fél év elment az asztal alatti vacakolással. Ha rögtön rúddal csináltam volna, hamarabb megvan. Amúgy ne vegyél példának semmilyen szinten, extrém lassan fejlődöm. A Jó magaviselet edzéstervet nyomom, plusz heti 2x1 óra kettlebell.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.14. 12:26:20

"hanem mert több, mint fél év elment az asztal alatti vacakolással. Ha rögtön rúddal csináltam volna, hamarabb megvan. "
Ezt kifejtened bovebben? Az asztal alatt,hogy haladtal? En szerintem mar 2 honapja csinalom de meg mindig nem megy tobb mint 5 ismetles egy huzamban. 4x5 ismetlest csinalok de semmi fejlodest nem tapasztalok.
Azon mit ertesz,hogyha rogton ruddal kezdtel volna? Marmint ha kihagyod a vizszintes huzast es rogton a bicska-t csinalod?

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2013.02.15. 07:04:54

@Magánzárka: az asztal alatt sehogy. :) Egyrészt lecsúszott a kezem az asztallapról, nem lehetett rendesen fogni. Másrészt túl lapos volt a szög, így pedig túl nehéz volt a gyakorlat. És nem, nem kell kihagyni a vízszintest, csak ki kell kísérletezni, hogy milyen magasságban legyen a rúd. Ha jól emlékszem, a könyv csípőmagasságot ír - nekem magasabbra kellett tennem ahhoz, hogy működjön a dolog.

Magánzárka · http://maganzarka.wordpress.com 2013.02.16. 12:50:16

@brutalfitnessz: Teljesen ugyanazokkal a gondokkal küszködünk. Az asztallapról lecsúszik a kezem,túl alacsony az asztal...
süti beállítások módosítása