posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

ja és mondtam már?

2012. november 18. - brutalfitnessz

onion_iticle2881.jpg

Rajt: itt most különösen nem szempont a sebesség, mégis kezdek kicsit zavarba jönni, amikor elindul a mezőny és kibaszottul mindenki elzúz mellettem, még a félig gyalogló sánta öreg bácsit is csak percek múlva előzöm meg (egyébként ő a legnagyobb versenyző. Ebben vita nem lehet. Pont). Ide csak ilyen tápos emberek járnak? Eddig minden versenyemen előzgettem már az elején, vagy legalábbis egy stabil bolyban futottam, messze a legvégétől. Kicsit kínos, hátra- hátratekintgetek, még pár sereghajtó, mögöttük csak az üres őszi utca.

3K: még mindig nyugtalanítóan hátul, de legalább vannak mögöttem is néhányan. Kezdem befutni magam, megtalálni a ritmust. Beindítok egy pattogós-szállós Symphonix mixet, futáshoz ideális.

5K: a parton vezet az út, minden barátságosan szürke és nagyon fotogén, elvagyok.

7K: az első kör vége. Előregondolok a másodikra és semmilyen rossz érzésem nincs. A mezőny szétterült. Iszom egy korty vizet, egy korty powerade-et, de csak a rend kedvéért - ebben az időben sokkal nagyobb gond lehet a pisilési inger, mint a kiszáradás.

10K: innentől már világosan érzem, hogy megvan a táv, fejben is és lábban is érzem. "Sikíts, te kurva!" - mondhatnám a tizennégy kilométernek.

12K: ha kiderülne, hogy félmaratonra neveztem véletlenül, nem biztos, hogy leállnék.

13K: mindjárt vége, rágyorsítok, kipörgetem a maradék erőmet. Betolok egy gélt, mert "betolni egy gélt" a nagyok szoktak, az olyan menő. J. hozta amúgy, sosem kóstoltam még ilyet. Telhefen öffehagaftja a fámat!

14K: az utolsó párszáz méteren enyhe nyomás a lábboltozatnál, a legvégén egy eddig ismeretlen jellegű fájdalmacska a bal láb térdhajlata környékén, de nem vészes, úgyis itt a vége. MEGVAN!

Szóval ahhoz képest, hogy majd' egy hónapot hagytam ki és eddig életemben csak egyszer futottam ennyit - 7 perc feletti kilométerekkel, beszélgetősen -, sikerült teljesíteni a távot 7 perc alatti tempókkal. A 6:30 (mint a leendő félmaraton referenciatempója) nem volt meg, de ez a rövidtávú edzetlenségnek volt köszönhető. Mindenesetre sokkal fontosabb volt az, hogy átláttam, éreztem a 14 kilométert, lett egy mentális képem róla - innen pedig már simán lehet nagyobb távok felé építkezni. És nem mellesleg, az elejét kivéve a verseny szinte minden percét élveztem, ráadásul szinte egyenesen arányosan a megtett kilométerekkel. 

Közben pedig már megvan a következő cél, az igaz nagyvad: 2013. április 21., Vivicitta félmaraton. Közel fél év van rá felkészülni, ez alatt nemhogy egy félmaratonra lehet felkészülni, hanem egy csimpánzt is meg lehetne tanítani gyököt vonni. Innen nézve reális célnak látok valami olyasmit, hogy 7:00 alatti átlagtempóban fussam, ideális esetben mondjuk 6:30 körül. 

Ja, és mondtam már, hogy futni kurvajó?

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr884913170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ram 2012.11.19. 09:47:03

Igen-igen-igen, futni KURVAJÓ :) Gratula az élvezetes 14-hez, áprilisban pedig találkozunk a Vivicittá Félmaratonon!

igor1974 2012.11.19. 13:07:30

Gratula, ügyes vagy!

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2012.11.20. 07:08:17

@Ram: te meg nem is meséled, milyen volt a félmarcsi? :PP

Ram 2012.11.21. 13:49:06

Nagyon jó volt, azt hiszem, sikerült rákattannom erre a versenyzés dologra, ha másért nem is, már csak a hangulata miatt... a részleteket is nekiláttam, hogy megörökítsem, "saját futós blog kell nekem!" felkiáltással :)
Elérhetőség: izomuzem.blogspot.com

najonaplo 2012.11.24. 11:42:26

@Ram: tök jó. :) Viszont én nem tudok nálad kommentelni: google loginnel nem akarok, máshogy meg nemigen enged. Nem tudod ezt átállítani valahol?

Nem semmi, hogy kevesebb mint egy év alatt lenyomtál egy ilyen tempójú félmaratont, nekem fél év futás után még a 7-8K volt a kihívás. :)

Ram 2012.11.26. 07:45:16

Átállítottam, elvileg most már nem csak google loginnel lehet kommentelni... remélem :)
Amúgy meg nem akarom nyomni a miCoach-nak a reklámot, de pulzus alapon júniusban kezdtem a felkészülést a 2 órás félmaratonra a honlapon található edzésterv alapján, oszt' tessék, működik, csak bele kell tenni a heti átlag négy futást lelkiismeretesen (néha már túlságosan is egy kicsit...) Szóval az eredmény 70%-a vagyok én, a 30% a poroszosan előírt és betartott edzésterv volt :)
süti beállítások módosítása