posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

ilyenben lehet futni

2012. június 11. - brutalfitnessz

Szóval a múltkor a cipőnél hagytam abba. Amikor tavaly augusztusban elkezdtem a futást, már volt mögöttem egy évvel korábbról egy kezdettől fogva elbaszott és hamar fel is adott próbálkozás, úgyhogy nem akartam túl sokat áldozni egy újabb kísérletre. Langymeleg köztes megoldásokkal nem akartam szórakozni, így megvettem a Decathlonban kapható legolcsóbb cipőt, az Ekiden 50-et (akkor épp valami Kalenji néven futott, éérted), négyezerért. Ha két hétig futok aztán elegem lesz, legalább nem költöttem sokat. Biztos minden futóblogos-nájkis profi elsápadna, hogy ilyenben lehet futni, de nem lett tőle semmi bajom, egészen az e hét keddi 12 kilométerig jó volt. Jó? Mi az, hogy jó, tökéletes - nem más cipőkhöz képest, hiszen nem volt összehasonlítási alapom, de a célját betöltötte. Megtanultam benne eljutni a kínszenvedős, sétával váltogatott pár perces vánszorgásoktól egy átlagos vagy csak némileg az alatti amatőr kocogó szintjére, ami sokkal nagyobb dolog, mint ahogy így leírva kinéz. Még életem első versenyét is lenyomtam benne nemrég. 

Aztán most ahogy megvolt a múltkor a balatoni 10-es, meg a keddig 12-es, elkezdtem kicsit ráfixálódni, hogy eddig oké volt minden, de talán nem kellene már ezeket a távokat egy olyan cipőben futni, ami a gyártó szerint heti egyszeri maximum 30 perces (!) futásra való. Úgyhogy a Nyúlcipőboltban (nagyon kedvesek, nagyon profik - igen, ez itt ingyenreklám, megérdemlik) vettem végül egy New Balance 1260-at, aztán legyen most ez elég egy időre. 

Ja, a régi cipő talpa ilyen lett tavaly augusztus óta, állítólag ebből lehet valamire következtetni:

regicipo2.jpg

És akkor ebből mi látszik? A sarkamon és a lábujjpárnáimon futok? Hát jó.

Az új cipőt egyébként teszteltem már egy dupla szigetkörrel, de nehéz objektívnek lenni úgy, hogy eleve egy jó alapos lábfájással indultam neki. A futás ebben is ugyanolyan, csak valahogy ölelő karokként vesz körbe a tudat, hogy roppantul tudományos és profi valami van a lábamon. Amúgy nem könnyebb futni, nem izzadok kevésbé, nem vagyok gyorsabb, nem vagyok jobb. Nem baj. Ne is a cipőtől legyek az.

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr54576968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2012.06.13. 09:01:42

A 2. link nem a cipőt adja ki - én egyébként hétfőn vettem Kalenjit és totál feltörte a lábam - remélem, csak méretprobléma.

brutalfitnessz · http://brutalfitness.blog.hu/ 2012.06.14. 22:17:00

@igor1974: a link tényleg rossz, de nem keresek újat. Képzelj el egy futócipőt. Hát olyan. :)

igor1974 2012.06.14. 22:20:41

Elképzeltem :-) Nagyon szép :-)

örökéletingyensör 2012.06.24. 20:53:54

Sztem jó cipő,nekem bejött,hasonló indokkal vettem én is még tavaly...Most már megérett a cserére,van benne talán 1000 km :)Az én szintemen tökéletes :D
süti beállítások módosítása