posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

eddig jó

2012. május 13. - brutalfitnessz

couch_potato_cat.jpg

...na majd ha megint futok, mi. Nem sokra jutottunk az utóbbi időben, a Midicitta után kicsit megcsappant a lendület. Talán ha kétszer voltunk kinn. Valami hiányzott. Asszem az edzésterv. Kell valami izé, ösvény vagy jelzés vagy micsoda, valami drót, amire az ember felfűzi ezt az egész futkorászást, különben csak a nyammogás meg a káosz van. Szóval elkezdtem edzésterveket keresni 10K-ra, azon gondolkodunk ugyanis, hogy a nyár végi Nike félmaratont lefuthatnánk váltóban. Sikertelenül: a legtöbb terv eleve ott bukik nálam, hogy heti 4 alkalomnyi futással számol, ami részemről teljesen kizárt.

Aztán addig ment a szarakodás ezekkel a tervekkel, amíg csak úgy véletlenül előhalásztam a polcról azt a kis füzetet, amit tavaly nyáron hoztam valami tumultuózus Andrássy úti (sport?)rendezvény egyik standjáról és rémlett, hogy edzéstervek vannak benne. És tényleg vannak. Igaz ugyan, hogy félmaratoniak, de az egyik egész vállalhatónak tűnik a mi szintünkön, ez lenne az. Ha az első hónapját nézem csak: az 5-6 km teljesen vállalható (mondhatni az alaptávunk), az interval edzéseket a piramis módszerrel eddig is csináltam a Midicitta előtt, egyedül a hosszú futások tűnnek túl soknak (eddig egyetlen alkalommal volt meg a 10K, az se könnyedén), de egy kis sétával váltogatva talán megoldhatóak lesznek - elvégre nem félmaratonra készülünk.

Szóval legalább a terv megvan. Eddig jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr194506556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2012.05.17. 09:56:19

Én momentán úgy érzem, sosem fogok túllépni ezen a 20 percen belüli 3 km-en - szóval le a kalappal!
süti beállítások módosítása