posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

Okosságmorzsa: edzés bukásig

2015. december 06. - brutalfitnessz

Mark McManus az olyan személyi edzők közé tartozik, akik a HIT módszer egyes elemeire alapozott, de persze valami egészen más névre átkeresztelt programokkal versenyeznek a piacon. Néha okosakat ír, néha meg nem, de a legutóbbi postja a lehető legtömörebben és frappánsabban fogalmazta meg, amit én is gondolok: egy nem bukásig végzett sorozat legfeljebb bemelegítésnek tekinthető. Nem veszi igénybe az összes izomrostot, nem stimulálja kellően az izmokat. Az edzésmennyiség (volumen) pedig hiába akármekkora, nem helyettesíti a maximális intenzitás hiányát. És egy még eretnekebb gondolatot is megereszt a végén: a ciklizálás, a "könnyített" edzőhetek tök feleslegesek: az izmoknak maximális munkára, majd pihenésre van szükségük, nem pedig a kettő közti alibizésre.

Persze rengeteg ellenpélda van, egy csomóan sosem edzenek a bukásnak még csak a közelében sem, mégis sikeresek és az alkarjuk is akkora, mint a két combom. Ha az instagramon látom őket és nagyon sok követőjük van, akkor szteroid, ha nem, akkor meg előnyös genetika. Ettől a fentiek még nem lesznek kevésbé érvényesek a sportoló populáció túlnyomó (nem doppingoló és átlagos genetikájú), kevésbé szembetűnő többségére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr488143086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása