posztoljon a férgese!

acélarcél

acélarcél

Bodybuilding. Kondi. Gyúrás.

2015. május 15. - brutalfitnessz

Most egy olyan bejegyzés jön, amiben egy béna poént sem próbáltam meg elsütni. Komolyabb vagyok, mint egy adóellenőr. :((((

Szóval bodybuilding. Kondi. Gyúrás. Időközben újabb 3 hónap telt el a heti 2 napos osztott edzéstervvel (legutóbb itt hagytam abba.) A tonnage (súly*TUL) az alábbiak szerint alakult a teljes félévet nézve:

graff.jpg

Azaz a kezdeti robbanásszerű fejlődés már konszolidálódott, de ez teljesen érthető is: eleinte sok volt a kísérletezgetés, a variálás, nagyon új volt az egész, ráadásul menet közben szinte teljesen le kellett cserélni a hátedzés gyakorlatait, annyira reménytelen volt némelyik a fogáserő miatt (erről majd külön post lesz). Látszik, hogy most már a dolgos aprómunka ideje jön. És jó ez így. Még mindig nagyon élvezem az edzést (és a haladást), bár hat hónap elteltével ezt még könnyű kijelenteni.

És a következő 3 hónap? Megyek tovább az acélgodzillával, jó ez az edzésterv, nincs okom váltani (apróbb módosításokat eszközöltem csak, megint külön post lesz). Drew Baye szerint amúgy sem kell túlzásba vinni az "izmok összezavarását" meg hasonlókat (olvassatok Drew Baye-t!) Ahhoz képest, hogy eredetileg teljesen hasraütésszerű volt az izomcsoportok elosztása a heti 2 edzésnapra, utólag abszolút indokolható a hát/láb nap: mivel úgy tűnik, hogy hátedzésnél extrém módon kritikus faktor nálam a kar ereje, ill. a fogáserő, teljesen jó, hogy más felsőtest-gyakorlat egyáltalán nincs ezen a napon.

És mizu az étkezéssel? Hát, azt hiszem, dirty bulking a hivatalos neve annak, amit csinálok: azaz mindent eszünk mindennel szégyentelenül. Igyekszem napi 5x étkezni, de vagy összejön, vagy nem. Kicsit fegyelmezetlen vagyok. Plusz reggelente 1 fehérjeturmix, plusz napi kb. 800 kcal-nyi tömegnövelő edzésnapokon egy magasabb, pihenőnapokon egy alacsonyabb fehérjetartalmú porból. No igen, ektomorfok itt előnyben, normál anyagcseréjű emberek ezt inkább ne próbálják ki. 

 

(PS: a grafikonon középtájt van egy fura kicsúcsosodás, amit először valami számítási hibának gondoltam, de nem: tényleg volt egy edzésnap, amikor teljesen indokolatlanul és véletlenül valami földöntúli mutáns erő szállt meg és olvadásig gyilkoltam a vasakat, magam sem értem).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brutalfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr427462716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása